Atentatul terorist din Nisa: Autorul atacului frecventa islamişti radicali cu un an înainte de comiterea atentatelor

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, autorul atentatului de la Nisa de la 14 iulie, frecventa islamiști radicali cu un an înainte de atentat, potrivit unor noi elemente ale anchetei, relatează joi BFMTV.

06 oct. 2016, 10:33
Atentatul terorist din Nisa: Autorul atacului frecventa islamişti radicali cu un an înainte de comiterea atentatelor

Într-un moment în care Franța se pregătește să aducă un omagiu național victimelor atentatelor de la Nisa la 14 octombrie, ancheta avansează și dezvăluie noi elemente privind personalitatea teroristului.

Contrar primelor informații, Mohamed Lahouaiej Bouhlel nu a suferit o ‘radicalizare-fulger’. Cu mult înainte de atacul de pe Promenada englezilor, bărbatul frecvente deja islamiști radicali.

La 5 august 2015, cu ceva mai puțin de un an înainte de atac, el a fost supus unui control la frontiera italiană, la Vintimille. El se afla atunci la bordul unei mașini împreună cu trei bărbați cunoscuți serviciilor de informații într-un dosar privind combatanții străini în Siria.

Citeşte şi Mai multe atentate ce urmau să aibă loc pe Coasta de Azur au fost dejucate

Unul dintre presupușii complici ai lui Mohamed Lahouaiej Bouhlel, astăzi în detenție, le-a spus anchetatorilor că el mergea frecvent în Italia împreună cu oameni bărboși, radicalizați, pentru a le aduce alimente migranților sirieni.

Un alt element care intrigă poliția este un misterios SMS trimis de terorist soției sale la 4 februarie 2015 cu textul ‘Fratele tău Ibrahim în Siria jihad’. Avea el rude sau prieteni în rândul jihadiștilor? În prezent sunt în curs investigații care vor clarifica acest aspect, notează BFMTV.