Atentatul de la Londra, românca rănită a fost transferată la alt spital. Date oficiale, oferite de ambasador

Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, a oferit la România TV veşti despre starea celor doi români răniţi miercuri după-amiază în atentatul terorist de pe Westminster Bridge, din Londra.

23 mart. 2017, 11:01
Atentatul de la Londra, românca rănită a fost transferată la alt spital. Date oficiale, oferite de ambasador

Andreea Cristea (31 ani) şi Andrei Burnaz (32 ani) sunt din Constanţa şi se aflau la Londra în calitate de turişti, pentru a sărbători ziua de naştere a lui Andrei, care este astăzi, 23 martie. Tânărul a suferit leziuni la un picior, însă iubita lui se află într-o stare mai gravă, ea plonjând în Tamisa după ce a fost lovită în plin de maşina teroristului.

Despre starea celor doi a vorbit la România TV Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie. „În noaptea de miercuri spre joi doamna a suferit o intervenţie chirurgicală, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge ce se formase pe creier şi îi punea în pericol viaţa. A fost o intervenţie dificilă, ţinând cont de starea ei critică generală de sănătate. Din fericire intervenţia a avut succes, iar ea s-a stabilizat, iar după aceea a fost transferată la un alt spital din Londra, la St. Bartholomew’s, pentru că acolo există infrastructura medicală necesară pentru o investigare mai aprofundată a plămânilor.

Citeşte şi Povestea celor doi români răniţi în atentatele de la Londra: El este inginer, ea arhitectă VIDEO

Marea problemă cu care se confruntă doamna şi care generează starea ei critică priveşte funcţionarea plămânilor. Cealaltă victimă, domnul Burnaz, e în momentul de faţă în afara oricărei stări de pericol. Are fractură la laba piciorului şi a decis să-şi însoţească prietena la celălalt spital. Starea de sănătate a doamnei rămâne critică, sper că va evolua pozitiv„, a declarat Dan Mihalache.