Atentate cu 46 de morţi în Nigeria comise de fete-kamikaze de 11 şi 18 ani

Cel puţin 46 de persoane au fost ucise şi peste 120 rănite, în două atentate din oraşele nigeriene Yola şi Kano, dintre care unul a fost comis de două fete-kamikaze cu vârste de 11 şi respectiv 18 ani, au anunţat autorităţile, citate de CNN.

RomaniaTV.net
19 nov. 2015, 07:58
Atentate cu 46 de morţi în Nigeria comise de fete-kamikaze de 11 şi 18 ani

Cel puţin 31 de oameni au murit şi alţi 72 au fost răniţi marţi seara, într-un atac cu bombă comis în oraşul Yola, din nord-estul Nigeriei, a declarat Aliyu Maikano, un oficial al filiale locale a Crucii Roşii.

Deocamdată nu este clar dacă explozia a fost provocată de o bombă amplasată în oraş sau de un atacator sinucigaş.

Atentate în Nigeria: Peste 32 de persoane ucise într-un atac-kamikaze într-o piaţă

La aproximativ 650 de kilometri spre nord-vest, în oraşul Kano, un dublu atentat sinucigaş s-a soldat miercuri cu 15 morţi şi cel puţin 53 de răniţi, într-un târg de telefoane mobile, a declarat Muhammad Musa Katsina, comisar la poliţia din localitate.

Cele două kamikaze, despre care Katsina a afirmat că erau fete cu vârste de 11 şi respectiv 18 ani, au detonat explozibilii pe care îi aveau asupra lor după-amiaza, în timp ce târgul era aglomerat. Fetele au fost aduse în zonă cu un microbuz care transporta şi alţi copii, suspectaţi că erau tot atacatori sinucigaşi, a mai spus Katsina.

Atentatele nu au fost revendicate, dar gruparea islamistă Boko Haram este principalul suspect. Organizaţia teroristă a mai atacat târgul din Kano în ianuarie 2012, omorând 185 de oameni în atacuri armate şi cu bombe.