Atenţie la POLEI. Administraţia Naţională de Meteorologie a dat COD GALBEN

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări COD GALBEN de polei, valabile în mai multe județe din ţară. CNADNR acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului.

28 nov. 2014, 06:50
Atenţie la POLEI. Administraţia Naţională de Meteorologie a dat COD GALBEN

COD GALBEN: Intre orele 23:00 si 05:00, local în judeţele Sibiu, Mureş, Alba, Braşov, Covasna şi Harghita, drumurile naţionale şi europene aferente se vor semnala precipitaţii mixte şi depuneri de polei.

Intre orele 23:00 si 05:00, pe arii restrânse în Dobrogea se vor semnala precipitaţii mixte ce depun polei.

Intre orele 23:00 si 05:00, pe arii restrânse în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Brăila se vor semnala precipitaţii mixte ce depun polei.

Sfârşitul de săptămână se anunţă unul foarte rece din punct de vedere termic, iar precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi consistente la nivel naţional, inclusiv în zona Capitalei, mai ales în ziua de 1 Decembrie.

Citeşte şi ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Cum va fi VREMEA de 1 Decembrie

Ca urmare a atenţionărilor COD GALBEN de polei emise de ANM, CNADNR acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului.

Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante„, potrivit unui comunicat emis de CNADNR.

Recomandarea pentru şoferi este să pornească la drum doar cu autoturisme echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Participanţii la trafic pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale  şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro.