Atenţie mare. Se întâmplă de la 1 noiembrie. Mesaj de ultimă oră de la Ministerul Finanţelor

Scopul este ca procesul de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic să se deruleze fără afectarea activității operatorilor economici și fără aplicarea de sancțiuni, dacă nu există elemente de vinovăție ale contribuabililor.

30 oct. 2018, 12:16
Atenţie mare. Se întâmplă de la 1 noiembrie. Mesaj de ultimă oră de la Ministerul Finanţelor

Ministerul Finanţelor Publice a adoptat măsuri legislative pentru a asigura aplicarea unui tratament preventiv stimulativ şi de îndrumare a contribuabililor, inclusiv după 1 noiembrie 2018.

Citeşte şi Ministrul Finanţelor, anunţ de ultimă oră despre majorarea salariului minim

Dotarea cu noile case de marcat a crescut semnificativ în ultimele luni, iar până la sfârşitul anului se estimează că majoritatea operatorilor economici vor fi dotaţi cu noile aparate cu jurnal electronic.

Pentru asigurarea, pe parcursul periodei de implementare, a unei coordonări unitare a acţiunilor desfăşurate de instituţiile implicate, ministrul finanţelor publice a dispus ca eventualele acţiuni de control tematic privind respectarea termenelor de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic, să se realizeze cu informarea prealabilă a MFP, în baza unei proceduri care trebuie să respecte următoarele repere metodologice:

Continuarea articolului pe capital.ro.