Atenţie părinţi! Ce trebuie să audă un bebeluş în fiecare zi

Bebeluşii au nevoie de puţine lucruri: lapte, dragoste, atenţie, joacă, haine curate, un loc sigur în care să doarmă. Indiferent de locul în care se află părinţii, indiferent că sunt bogaţi sau săraci, cu toţii se străduiesc să acopere aceste nevoi elementare ale bebeluşilor lor.

RomaniaTV.net
06 feb. 2017, 07:53
Atenţie părinţi! Ce trebuie să audă un bebeluş în fiecare zi

Cercetatorii in educatie au descoperit ca, pe langa elementele enumerate mai sus, bebelusii mai au nevoie de ceva foarte important, fara de care creierul lor nu se poate dezvolta.

Citeşte şi  Etape bizare în dezvoltarea bebeluşilor

La inceputul anilor ’90, cercetatorii de la Universitatile Rice si Columbia au pornit un studiu la capatul caruia au descoperit ceva de-a dreptul uluitor: in primii 3 ani de viata, copiii pot asimila aproximativ 30 de milioane de cuvinte. Cu cat cifra scade, cu atat vor scadea performantele scolare ulterioare, cu atat va scadea abilitea de a citi, de a invata, de a se pregati pentru o cariera de succes.

Un copil care este „in urma” la gradinita, va fi in urma si in clasa a III-a, si in clasa a VI-a si are un risc crescut de a nu mai termina liceul, sustin cercetatorii.

Expertii in educatie incurajeaza parintii sa vorbeasca cu cei mici.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO