Atenţie, români. S-a dat drept călugăr şi a înşelat online zeci de persoane, după ce a cerut bani pentru o fetiţă bolnavă

Tot mai des apar cazuri de copii bolnavi, care au nevoie urgentă de bani pentru operații sau tratamente. Oamenii legii atrag, însă, atenția să verificăm cazul înainte de a face donația, întrucât putem și înșelați. Polițiștii din județul Alba au reținut ieri un bărbat de 39 de ani din Bistrița, pe care îl cercetează pentru înșelăciune. Acesta a pretins că e starețul unei mănăstiri și că strânge bani pentru o fetiță bolnavă de cancer și pentru tratamentul acesteia în Belgia.

RomaniaTV.net
31 ian. 2019, 07:38
Atenţie, români. S-a dat drept călugăr şi a înşelat online zeci de persoane, după ce a cerut bani pentru o fetiţă bolnavă

Bărbatul de 39 de ani a fost reținut în primă fază pentru 24 de ore, fiind propus pentru arest preventiv, notează publicația locală bistriteanul.ro. În cursul acestei luni,omul ar fi sunat 5 persoane din Alba, cărora le-a spus că este starețul unei mănăstiri și că strânge bani pentru o fetiță bolnavă de cancer ce ar urma să fie tratată în Belgia.

Oamenii erau îndrumați să depună bani într-un cont, sume de care bărbatul ulterior s-a folosit. Polițiștii au aflat că bărbatul a înșelat astfel zeci de persoane.

„Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, folosindu-se de același mod de operare, bărbatul ar fi reușit să înșele alte 25 de persoane din alte județe ale țării, cu suma totală de 24.320 de lei. Polițiștii de investigare a criminalității economice, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au făcut o percheziție la domiciliul acestuia, ocazie cu care au găsit documente bancare și înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracțională, dar și telefoane mobile și cartele SIM care a fi fost folosite la comiterea faptelor de înșelăciune”, au precizat reprezentanții IPJ Alba, citați de radiounirea.ro.