Atenţie unde faceţi baie! S-au descoperit BACTERII PERICULOASE în mai multe piscine şi ştranduri

Atenţie unde vă scăldaţi, pentru că vă puteţi alege cu infecţii grave. Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, în 20% dintre bazinele de înot, piscinele şi ştrandurile verificate au fost descoperite mai multe bacterii periculoase.

22 aug. 2014, 13:51
Atenţie unde faceţi baie! S-au descoperit BACTERII PERICULOASE în mai multe piscine şi ştranduri

În urma analizelor, inspectorii de la Direcţiile de Sănătate au constat că apa din mai multe bazine de înot şi piscine era contaminată cu bacterii periculoase, potrivit România TV.

Au existat mai multe neconformităţi în ceea ce priveşte normele de igienă, în special la bazinele de înot şi la ştranduri. S-au găsit mai multe bacterii, printre care E.coli şi Pseudomonas Aeruginosa, despre care se ştie că dau infecţii respiratorii sau ale tubului digestiv„, a declarat director de comunicare de la Ministerul Sănătăţii, Oana Grigore.

Grav este că una dintre bacteriile descoperite în bazinele şi piscinele controlate este rezistentă la antibiotic, iar tratamentul este destul de complicat.

Aceste infecţii pot merge pe o plajă foarte mare, de la o formă foarte uşoară, care se tratează repede, până la forme foarte severe, cu insuficienţă hepatică sau renală„, a precizat purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, Cătălin Apostolescu.

Potrivit raportului Ministerului Sănătăţii, circa 20% din bazinele şi piscinele controlate au avut nereguli. În urma controalelor s-au dat amenzi în valoare de peste 25.000 de lei.