ATENŢIONARE COD GALBEN de INUNDAŢII pe mai multe râuri din ţară

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis joi o atenţionare cod galben de inundaţii, valabilă pentru mai multe râuri din ţară.

11 iun. 2015, 12:51
ATENŢIONARE COD GALBEN de INUNDAŢII pe mai multe râuri din ţară

COD GALBEN. În intervalul 11.06.2015 ora 15:40 – 11.06.2015 ora 21:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinele hidrografice ale râurilor Răstolița și Găloaia (afluenţi ai râului Mureş), județul Mureș.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi un cod galben de furtuni, valabil în mai multe zone din ţară.

VEZI şi FURTUNI violente în ţară. Copaci căzuţi şi maşini avariate VIDEO

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiază şi la începutul nopţii, când, local în zona de munte şi în jumătatea vestică a teritoriului, pe arii restrânse în sud-est şi izolat în rest vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în sudul litoralului şi în nordul Moldovei şi 33 de grade, izolat, în jumătatea de sud a ţării.

Vremea va fi frumoasă in Bucuresti, dar călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Vreme caldă, cu averse, descărcări electrice şi grindină. Din weekend se instalează CANICULA