ATENŢIONARE METEO: Codul galben de caniculă se extinde până sâmbătă

Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare de cod galben de caniculă valabil până vineri inclusiv pentru sudul şi estul României. Temperaturile vor ajunge ziua până la 37 de grade, iar nopţile vor fi tropicale cu temperaturi de peste 20 de grade. În intervalul 24-25 iunie, în Banat, Crişana, Maramureş, sudul Olteniei şi al Munteniei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea se va menţine caniculară.

23 iun. 2016, 07:07

UPDATE În intervalul 24-25 iunie, în Banat, Crişana, Maramureş, sudul Olteniei şi al Munteniei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea se va menţine caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scădea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În intervalul 22-24 iunie, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar în cursul zilei de miercuri 22 iunie vor fi şi valori de 36-37 de grade. Nopţile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scădea sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.