Aterizare de urgenţă a unui avion al Air France. La bordul aparatului a fost detectat miros de ars

Un avion aparţinând companiei Air France care asigura o legătură Buenos Aires-Paris cu 274 de pasageri la bord a efectuat marţi o aterizare de urgenţă în Paraguay din cauza unei supraîncălziri electrice, au anunţat miercuri surse aeroportuare şi compania.

20 dec. 2017, 17:05
Aterizare de urgenţă a unui avion al Air France. La bordul aparatului a fost detectat miros de ars

”Air France confirmă că, din cauza unei probleme a sistemului de iluminare care degaja un miros anormal, echipajul zborului AF229 din 19 decembrie 2017 ce asigura o legătură între Buenos Aires şi Paris-Charles de Gaulle a decis să aterizeze pe Aeroportul din Asuncion”, capitala Paraguayului, precizează grupul francez.

Directorul aeroportului din Asuncion, Ruben Aguilar, a declarat că avionul de tip Boeing 777 a fost redirecţionat ca măsură de precuaţie, din cauza ”mirosului de ars de la bord”. ”Nu era fum, nici flăcări, doar un miros de ars. Tehnicieni au detectat că acest lucru provenea de la o supraîncălzire a unui element electric de la bord”, a precizat el. După ce aparatul respectiv este înlocuit, iar mecanicii dau undă verde, avionul pleacă miercuri şi soeşte la Paris joi, a adăugat directorul acestui aeroport internaţional, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al aviaţiei publice din Paraguay a anunţat în mod eronat, marţi seara, că avionul, un Boeing 777-200, a avertizat în urma unei scurgeri de carburant. ”Pentru a garanta cel mai înalt nivel de securitate la aterizare, echipajul a procedat la o golire parţială de carburant”, a precizat Air France.

Citeşte şi Companiile aeriene trag semnalul de alarmă: NU vă urcaţi în avion cu astfel de obiecte!

Directorul aeroportului a precizat că, în conformitate cu procedura, pilotul a descărcat carburant cu scopul de a uşura avionul şi a nu ateriza cu rezervoarele practic pline, umplute la Buenos Aires în vederea unui zbor care durează aproximativ 13 ore, potrivit Agerpres.

O înregistrare video realizată de un pasager a fost difuzată de televiziunea paraguayană, care a menţionat fum la nivelul aripilor. ”Era carburantul, evacuarea de carburant se face pe la vârful aripilor”, a rectificat Ruben Aguilar. Avionul a aterizat la ora locală 19.35 (miercuri, 1.35, ora României), fără complicaţii, pe aeroportul din Asuncion. Niciun rănit nu a fost semnalat în rândul pasagerilor sau membrilor echipajului. Pasagerii au fost preluaţi de companie şi cazaţi, în aşteptarea plecării către Paris. Problema a fost detectată la puţin timp după decolare de la Buenos Aires, Argentina, la ora locală 16.54 (22.54, ora României).