Aterizare forţată pe pista Aeroportului Internaţional Iaşi

Un avion ultrauşor a aterizat miercuri după-amiază forţat pe pista Aeroportului Internaţional Iaşi, aprobarea de aterizare a aparatului de zbor care venea dinspre Suceava fiind emisă în conformitate cu procedurile uzuale.

01 oct. 2014, 13:12
Aterizare forţată pe pista Aeroportului Internaţional Iaşi

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Marius Bodea, a declarat că niciunul dintre cei patru ocupanţi ai avionului privat de tip ultrauşor ULM, doi piloţi şi doi pasageri, nu a fost rănit, aparatul de zbor aterizând în condiţii normale, fără a fi deformat.

Aterizare DE URGENŢĂ pe Aeroportul Otopeni. Ambulanţa a mers direct pe pistă

Avionul a aterizat, constatându-se ulterior că aceasta a rulat pe pistă fără trenul de aterizare coborât. Nu au existat victime şi nici pagube vizibile ale aeronavei. Infrastructura de aterizare-decolare a fost degajată într-un interval extrem de scurt de timp, fără a fi perturbat sub nicio formă programul de zbor pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

„Personalul Aeroportului Iaşi a intervenit prompt conform procedurilor specifice acestor situaţii. Cel mai important aspect este acela că nu există victime. Infrastructura de aterizare-decolare a aeroportului ieşean fiind realizată în structura flexibilă şi cu un grad excepţional de planeitate, a conferit, evident, un spor de siguranţă în acest caz. Analiza acestui eveniment va fi preluată de instituţiile de investigaţie ale aviaţiei civile române din subordinea Ministerului Transporturilor”, a afirmat Marius Bodea.