Athletic Bilbao a confirmat transferul lui Cristian Ganea de la Viitorul

Athletic Bilbao a confirmat, luni, pe site-ul oficial, transferul fundaşului Cristian Ganea de la Viitorul.

15 ian. 2018, 13:50
Athletic Bilbao a confirmat transferul lui Cristian Ganea de la Viitorul

Viitorul şi Athletic Bilbao au ajuns la un acord de principiu pentru transferul fundaşului Cristian Ganea la gruparea bască, la 1 iulie 2018, a anunţat, luni, site-ul clubului condus de Gheorghe Hagi.

Ganea va semna un contract valabil pe trei sezoane cu Athletic Club Bilbao, cu opţiunea să-şi prelungească înţelegerea pentru încă un sezon, mai notează site-ul fcviitorul.ro. Cristian Ganea va fi jucătorul Viitorului până pe 30 iunie 2018, astfel încât va juca restul sezonului 2017-2018 pentru campioana României.

Cotat la 1,5 de milioane de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt.de, internaţionalul român a jucat în 26 de meciuri pentru FC Viitorul, în acest sezon, şi a reuşit să înscrie patru goluri şi să dea patru pase decisive.

Ganea, în vârstă de 25 ani, a crescut în Ţara Bascilor, la Basauri, unde locuieşte familia sa şi unde s-a format ca jucător la centrele de copii şi juniori ale cluburilor Basconia şi Indartsu. El a jucat, apoi, la formaţiile spaniole Mallorca B şi Santanyi.

Originar din Bistriţa, Ganea a evoluat în România la ASA Târgu Mureş, CS Universitatea Craiova, Săgeata Năvodari şi FC Braşov. În 2015, a ajuns la FC Viitorul, alături de care a devenit campion al Ligii 1, doi ani mai târziu.

Patru selecţii are Cristian Ganea la prima reprezentativă a României, pentru care a debutat pe 13 iunie 2017, în meciul amical câştigat împotriva selecţionatei din Chile, scor 3-2.