Au călcat cu stângul: Primul TGV ce leagă Istanbulul de Ankara a avut PROBLEME TEHNICE la inaugurare

Primul tren de mare viteză (TGV) care face legătura între Ankara şi Istanbul, cele două principale oraşe din Turcia, la bordul căruia se afla şi premierul Recep Tayyip Erdogan, a trebuit să se oprească după o jumătate de oră, ca urmare a unui incident tehnic survenit vineri în timpul traseului său inaugural.

RomaniaTV.net
25 iul. 2014, 20:16
Au călcat cu stângul: Primul TGV ce leagă Istanbulul de Ankara a avut PROBLEME TEHNICE la inaugurare

Garnitura trenului s-a oprit în apropiere de localitatea Izmit, nu departe de Istanbul, din cauza unei defecţiuni la sistemul de cabluri.

Echipa tehnică s-a deplasat la faţa locului pentru a remedia defecţiunea şi trenul şi-a reluat drumul către Istanbul, după o oprire forţată de 30 de minute, care a provocat o mare încurcătură în rândul autorităţilor turce, deoarece ele au fost nevoite să facă faţă unor întârzieri succesive ale acestui proiect în ultimii ani.

”În pofida unor tentative de sabotaj, a unor blocaje, amânări, noi am finalizat construcţia liniei şi am dat-o în serviciu astăzi”, declarase cu puţin timp mai înainte Erdogan la Eskisehir, la jumătatea drumului dintre Ankara şi Istanbul, potrivit Agerpres.

Deschiderea acestei linii a avut loc cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 10 august, la care Erdogan este candidat, el subliniind în timpul campaniei electorale eforturile depuse pentru modernizarea transportului în Turcia.

Proiectul liniei feroviare pentru trenurile de mare viteză Istanbul-Ankara (peste 500 de km) a costat 4,25 miliarde de dolari. El a fost demarat în 2003, imediat după venirea la putere a formaţiunii politice a lui Erdogan, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, conservator).