Au delapidat bugetul şcolii. Două contabile sub control judiciar, pentru un prejudiciu de 620.000 lei

Două contabile de la două şcoli din municipiul Galaţi, care şi-ar fi însuşit diferite sume de bani din bugetul unităţilor de învăţământ, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate către două firme care aparţin soţului uneia dintre ele, au fost plasate sub control judiciar. Prejudiciul cauzat bugetului este estimat la 620.000 de lei.

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 11:34
Au delapidat bugetul şcolii. Două contabile sub control judiciar, pentru un prejudiciu de 620.000 lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au făcut patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de delapidare şi fals, potrivit unui comunicat transmis vineri de IPJ Galaţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, două femei de 39 şi 43 ani, contabile la două şcoli gimnaziale din municipiul Galaţi, şi-ar fi însuşit sume de bani pe care le gestionau şi administrau, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unităţilor de învăţământ către două societăţi comerciale din localitate, aparţinând soţului uneia dintre ele.

În acest sens, cele două femei ar fi folosit contractele încheiate între societăţile comerciale şi şcolile unde lucrau, introducând la plată, în actele contabile ale unităţilor de învăţământ, facturi emise de cele două societăţi, pentru a justifica livrarea unor bunuri supraevaluate, prestarea unor servicii, plata unor produse fictive„, se arată în comunicat.

Portrivit documentului, unităţile de învăţământ ar fi fost prejudiciate cu suma de aproximativ 620 000 lei.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, toate în formă continuată, faţă de cele trei persoane fiind dispusă, prin ordonanţă, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.