Au început să se sature: Luptătorii Statului Islamic se deghizează în FEMEI ca să dezerteze

În încercarea disperată a organizaţiei jihadiste Statul Islamic de a fugi de pe câmpul de luptă, luptătorii acesteia apelează la trucuri hilare. Ei se deghizează în femei, purtând  rochii şi văl islamic, iar unii dintre ei se fardează şi poartă chiar şi sutiene.

17 mart. 2015, 21:08

Armata irakiană a arestat, luni, 20 de membri ai Statului Islamic, la Baquba, în nordul ţării, care erau îmbrăcaţi ca femeile, în încercarea disperată de a fugi de pe câmpul de luptă din Irak.

Unii dintre luptătorii care se deghizaseră în femei, deşi erau fardaţi şi cu ochii conturaţi cu tuş negru, obrajii fardaţi cu roşu, iar genele date cu rimel, imitând stilul femeilor islamice, uitaseră să îşi radă însă şi părul facial. Purtau în schimb şi sutiene, informează jpost.com.

Citeşte şi Statul Islamic anunţă decapitarea unor bărbaţi care recrutau combatanţi voluntari antijihadişti

Pe Instagram au fost postate imagini cu câţiva dintre bărbaţii astfel deghizaţi, capturaţi de militarii irakieni. Bărbaţii prinşi au mărturisit că voiau să fugă din Tikrit, oraş pe care armata irakiană a reuşit să îl ia înapoi din mîinile jihadiştilor SI, în urmă cu o săptămână. 

Fugarii se află acum în temniţele armatei irakiene şi nu se ştia deocamdată care va fi soarta lor.