Au învins banca. O familie din Haţeg nu plăteşte nicio rată pentru un credit de 300.000 euro

O familie din Haţeg a învins o bancă în instanţă şi a reuşit să nu plătească nicio rată pentru un credit de 300.000 de euro. Potrivit România TV, oamenii au girat împrumutul cu o vilă, nu au mai plătit ratele, iar banca a vrut să-i execute. Procesul a durat câţiva ani, iar din cauza unui vid legislativ şi a unei greşeli a băncii, judecătorii au hotărât ca oamenii să-şi recupereze casa.

RomaniaTV.net
23 sept. 2014, 09:58
Au învins banca. O familie din Haţeg nu plăteşte nicio rată pentru un credit de 300.000 euro

O familie din Hațeg, care a contractat un credit bancar de 300.000 de euro, pentru care a garantat cu o vilă pe care o deținea, a rămas atât cu banii cât și cu casa fără să plătească nicio rată. Minunea a fost posibilă printr-o greșeală a băncii, care a greșit executarea silită a debitorilor, iar aceștia au speculat greșeala băncii.

Tribunalul Hunedoara a  emis o sentință irevocabilă prin care o familie care a accesat un credit de 300.000 de euro de la BRD Timişoara este exonerată de plata datoriei, fără a putea fi executată silit pentru neplata creditului.

Citeşte şi Cum poţi să afli dacă ai fost raportat la BIROUL DE CREDIT

Un complet de trei judecători a stabilit că banca a greșit în realizarea procedurilor de executare silită, intervenind între timp prescripția dreptului de a mai cere executarea datoriei. Termenul de prescripție in care banca putea executa datoria este de 3 ani. Termenul de prescripție a dreptului creditorului de a cere executarea silită a creanței s-a împlinit la data de 23 ianuarie 2011, astfel că începerea unei noi executări la data de 12 octombrie 2012 a fost declarată nulă, iar oamenii şi-au recuperat locuinţa.

Cazul este fără precedent în România.

Citeşte şi Dobânzile la creditele imobiliare în lei au coborât până la aproape 5% pe an