Au luat cu sacul, dau înapoi cu ţârâita. Şefii ASF returnează în rate banii primiţi pentru prime nesimţite

Şefii ASF vor returna banii primiţi sub formă de prime uriaşe în anul 2013. Însă nu oricum, ci în rate. Pentru că mulţi dintre ei şi-au cheltuit deja banii primiţi, soluţia propusă a fost ca returnarea sumelor să se facă prin reţinerea a 30% din salariu.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 08:26
Au luat cu sacul, dau înapoi cu ţârâita. Şefii ASF returnează în rate banii primiţi pentru prime nesimţite

Angajaţii Atorităţii de Supraveghere Financiară vor returna toţi banii primiţi ca prime de vacanţă şi prime de final de an în 2013. Deşi în urmă cu două săptămâni, fostul şef ASF Dan Radu Roşanu anunţase reducerea salariile cu 50 %, soluţia de compromis găsită în final a fost ca angajaţilor să li se reţină numai 30 % din veniturile lunare viitoare.

Potrivit România TV, peste 100.000 de euro se vor strânge numai de la conducerea instituţiei. Preşedintele interimar Daniel Dăianu a plătit deja suma integrală. Aceste decizii vin în urma scandalului izbucnit din cauza veniturilor fabuloase ale angajaţilor instituţiei.

Dan Radu Rușanu, în prezent arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica – ASF, și-a dat demisia din funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat miercuri prim-vicepreședintele Autorității, Daniel Dăianu, la finalul audierilor din Comisia pentru buget-finanțe din Senat.

„Salariile sunt mari, iar intenția noastră este să avem o diminuare a acestor salarii, care să țină cont nu numai de o dimensiune emoțională și care este firească într-o societate răvășită de o criză economică, dar care să țină seama și de date care nu neapărat trebuie să fie puse în relație cu criza economică. În actul normativ se spunea că nu trebuie să depășească un standard, dar nu se spunea neapărat un anume nivel”, a spus Daniel Dăianu.

Citeşte şi Şefului ASF i s-a făcut rău în instanţă. Dan Radu Ruşanu a avut nevoie de îngrijiri medicale

Potrivit acestuia, salariile pot să fie diminuate fără nicio problemă.

„Aceasta este o opțiune personală pe care o declar aici și voi respecta ceea ce spun aici: o scădere cu 30% a salariului meu. Echivalentul meu este de 12.800 euro”, a precizat Dăianu.

Citeşte şi Dan Radu Ruşanu, ARESTAT PREVENTIV

Daniel Dăianu, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, a declarat miercuri că nu își poate da demisia de la ASF.

Citeşte şi: Daniel Dăianu (ASF): Oricât ar fi de onorabilă o demisie, în condiţiile date nu pot să o fac