Au murit pentru că au băut lichid de parbriz în loc de alcool

Doi bărbaţi şi o femeie ar fi murit în Rusia după ce au consumat lichid pentru spălatul parbrizelor „Ded Moroz” (Moş Gerilă), scrie Fontanka.ru, citată de UNIMEDIA.

12 ian. 2017, 12:06
Au murit pentru că au băut lichid de parbriz în loc de alcool

Trupurile lor neînsufleţite au fost găsite la Sankt Petersburg. Lângă ei se afla o sticlă de plastic de cinci litri cu lichidul roz. Autorităţile au demarat o anchetă penală.

Încă nu este clar dacă soluţia conţinea alcool metilic, foarte periculos pentru oameni. Conform datelor indicate pe etichetă, lichidul era preparat pe bază de alcool etilic sau izopropilic.

În luna decembrie, aproape 80 de persoane au murit în Irkuţk, după ce au consumat loţiune de baie „Boyaryshnik”, o tinctură de păducel pentru producerea căreia a fost folosit alcool metilic.

Potrivit Siberian Times, otrăvirea în masă “a fost cel mai grav astfel de caz din istoria modernă a Rusiei”.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut înăsprirea controalelor privind producţia şi vânzarea de băuturi, medicamente, parfumuri şi alte lichide care conţin alcool în cantităţi importante.

Preţul vodcăi vândute legal în Rusia a crescut foarte mult în ultima perioadă, astfel că milioane de ruşi săraci apelează la produse contrafăcute.