Au plătit cu viaţa un loc de parcare

Trei studenţi musulmani  aflaţi într-un campus universitar din Carolina de Nord au fost împuşcaţi mortal de un bărbat, aparent din cauza unei neînţelegeri privind un loc de parcare. Anchetatorii cred însă că acesta nu ar fi fost mobilul principal al crimei.

12 feb. 2015, 13:47

Cei trei studenţi erau Deah Shaddy Barakat (23 de ani), Yusor Mohammad (21 de ani) şi Razan Mohammad Abu-Salha (19 ani). Toţi trei formau o familie – un cuplu proaspăt căsătorit şi sora miresei – au fost împuşcaţi mortal în cap, într-un apartament din campusul studenţesc Chapel Hill, al Universităţii din Carolina de Nord.

Iniţial, potrivit anchetatorilor, altercaţia ar fi avut loc marţi, după ce Craig Stephen Hicks, un bărbat de 46 de ani, ar fi găsit maşina uneia dintre victimele sale pe locul său de parcare din campus. Ştiind cui aparţinea vehicului de pe locul său de parcare, Hicks s-a dus la ei acasă şi, după un schimb de cuvinte, i-a împuşcat pe toţi trei.

După aceea, Hicks s-a dus la poliţie unde şi-a mărturisit tripla crimă. A fost cooperant cu anchetatorii şi a fost plasat în arest.

Citeşte şi Vrei loc de parcare în faţa blocului? Află ce DOCUMENTE sunt necesare şi cât te costă

Criminalul nu are antecedente penale, au declarat pentru CNN surse apropiate anchetei. „O dispută între vecini pe un loc de parcare a jucat un rol în incident”, au declarat iniţial anchetatorii. Soţia criminalului le-a spus ziariştilor că soţului ei voia să devină detectiv. El a recunoscut în faţa anchetatorilor că îi plăceau armele şi că obişnuia să meargă la poligoane de tragere, dar că în ultimul timp nu îşi mai permitea acest lux, pentru că era prea scump pentru el.

Anchetatorii susţin că ocuparea locului de parcare ar fi fost doar un pretext al răzbunării şi că, în realitate, crimele făcute de bărbat ar avea la bază un motiv religios. Dovada cea mai evidentă în acest sens, care i-a făcut pe anchetatori să cerceteze această pistă este un mesaj de ură religioasă postat pe pagina de Facebook a criminalului.

Consiliul pentru Relaţiile Americano-Islamice s-a sesizat în acest caz, cerând anchetarea cu atenţie a cazului pentru a se stabili dacă nu este un incident cu caracter rasist.