Au revenit cutremurele inexplicabile la Izvoarele. Speriaţi, oamenii se tem de urgia din 2013 VIDEO

Cutremurele au revenit în număr mare la Izvoarele, locul de coşmar unde specialiştii nu pot explica aceste fenomen. Oamenii trăiesc din nou teama urgiei din 2013. Potrivit România TV, nici nu au apucat măcar să îşi repare casele afectate, că peste 400 de seisme i-au zguduit pe localnici. Oamenii de ştiinţă nu au găsit nici acum o cauză concretă pentru ce s-a întâmplat.

RomaniaTV.net
15 iul. 2015, 11:12
Au revenit cutremurele inexplicabile la Izvoarele. Speriaţi, oamenii se tem de urgia din 2013 VIDEO

Cutremurele le dau din nou fiori localnicilor din satul gălăţean Izvoarele. Mulţi nu au apucat nici măcar să îşi repare casele afectate de seismele de acum doi ani că pereţii au crăpat din nou. Oamenii au oprit toate lucrările, iar autorităţile sunt în alertă.

S-a auzit o bubuitură puternică, amintindu-ne de fatidicul 2013, anul care a creat atâtea probleme izvorenilor. Suntem din momentul acesta pe cai în sensul că vom monitoriza„, spune Ion Nicolae, primarul comunei Slobozia Conachi. Oamenii îşi aduc aminte din nou de sunetul care i-a îngrozit atunci.

În fiecare seară sunt două-trei pe noapte. Sunt zguduituri puternice, sunt lovituri, şocuri de lovituri, se vede că e o cădere de ceva, suntem speriaţi„, spun oamenii. Sătenii au cerut disperaţi explicaţii specialiştilor. Seismologii au montat aparatură în zonă pentru a analiza undele sonore. În 2013 ei nu au avut o explicaţie concretă, aşa cum nu au nici acum.

Deşi iniţial au spus că seismele ar putea fi provocate de inundaţiile puternice din aceeaşi perioadă, raportul oficial al INFP a arătat că a fost vorba doar de cauze tectonice. Sătenii cer explicaţii în continuare specialiştilor şi sunt tot mai speriaţi, după ce un cutremur puternic a trezit din somn întregul sat.