Au transformat spaţiul verde în parcare de maşini. Ce AMENZI au luat şoferii FOTOGALERIE

Zeci de şoferi care şi-au parcat maşinile pe spaţiul verde au fost amendaţi de Primărie. În total, sancţiunile contravenţionale au urcat până la 22.125 lei. 

24 mart. 2017, 09:41

În perioada 01 – 23 martie 2017, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat mai multe acţiuni care au avut ca scop respectarea prevederilor HCL nr. 222/2016 privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi care aparţin domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti de pe raza Sectorului 6.

Astfel, în perioada menţionată, agenţii au depistat şi identificat conducătorii auto care au încălcat normele privind staţionarea pe spaţiile verzi. Totodată, au fost aplicate sancţiuni în cuantum total de 22.125 lei.

„Declar public că nu mai tolerăm astfel de comportamente, că indiferenţa şi nepăsarea vor fi sancţionate zilnic. Staţionarea pe domeniul public reprezintă dispreţ faţă de locuitorii Sectorului 6 care îşi doresc să beneficieze de spaţiul verde, reabilitat din banii comunităţii. Capitala este într-un deficit de locuri de parcare, dar asta nu justifică astfel de comportamente. Am iniţiat parteneriate cu marile centre comerciale pentru staţionarea pe timp de noapte, am întocmit proiectele necesare stabilirii sensurilor unice în cartierele Sectorului 6. Dacă autoritatea locală reuşeşte să facă eforturi în acest sens, atunci şi şoferii pot căuta un loc de parcare, poate la câţiva zeci de metri depărtare de locul vizat, fără să blocheze circulaţia sau să aducă prejudicii domeniului public”, a comentat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Conform prevederilor în vigoare, parcarea pe spaţiul verde se sancţionează cu amnedă de la 250 la 1.000 de lei, în funcţie de maşină. 

„Se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul sau remorcă pe spaţiile definite în art. 1, aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti, aflate pe raza Sectorului 6.
Nerespectarea dispoziţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 250 lei la 500 lei pentru vehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone şi cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone”, se specifică în HCL nr. 222/2016.