Au transformat tragedia în succes! Cinci poveşti de viaţă care te vor inspira

Fiecare raspunde la o tragedie in mod diferit. Unii renunta pur si simplu, altii il invinovatesc pe Dumnezeu pentru ce li s-a intamplat, insa exista si o categorie de persoane care ne uimeste prin rezistenta lor. Iata 5 lectii de viata care te vor inspira in care se demonstreaza cum sa transformi un dezastru in succes.

05 mart. 2015, 21:15
Au transformat tragedia în succes! Cinci poveşti de viaţă care te vor inspira

Marguerite Barankitse

Povestea Margueritei „Maggie” Barankitse a inceput in octombrie 1993 in Burundi. In acea perioada tara se afla pe un butoi de pulbere din cauza tensiunilor din ce in ce mai mari dintre cele doua grupuri etnice majoritare, Hutus si Tutsis. Maggie, o Tutsi, a mers acasa unde a incercat sa-si protejeze cei 7 copii precum si cei 72 de prieteni Hutu si copiii lor. Insa rebelii Tutsi au invadat cladirea. Au legat-o de scaun si au dezbracat-o. N-au ucis-o pentru ca era una de-a lor insa i-a macelarit toti prietenii in fata ei, iar capul celei mai bune prietene ale sale i l-au aruncat in poala. Maggie a platit sa le crute viata celor 25 de copii Hutu. Ea si copiii sau au supravietuit, de asemenea. Ramasa fara resurse si cu atat de multi copii pe care sa-i ingrijeasca, femeia a gasit o solutie. Mai ales ca, intre timp, numarul copiilor de care trebuia sa aiba grij ajunsese la 200. A cerut tuturor ajutor, mancare si teren unde sa poata construi un adapost.

In cele sin urma a fondat Maison Shalom (Casa pacii), in Ruyigi unde sunt primiti orfanii, atat Hutu cat si Tutsi. De la o casa s-a ajuns la 3.000 de locuinte plus scoli, ferme, un spital si chiar o banca. In ultimii 20 de ani Maison Shalom a ingrijit peste 20.000 de copii. Maggie doreste ca micutii sa fie educati pentru a avea vieti mai bune. In plus, femeia a depus eforturi mari pentru a-i reintegra in societate.

„Stiu ca pot muri in pace acum intrucat copiii meu vor trasmite mai departe mesajul de pace si dragoste de oriunde s-ar afla”, a incheiat Maggie.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro