Audieri maraton în cel mai mare dosar de evaziune din VIDEOCHAT. Zeci de persoane aduse în faţa procurorilor

Audieri bombă vor avea loc în zilele următoare la Parchetul General în cel mai mare caz de evaziune fiscală din videochat anchetat vreodată în România. Zeci de tinere şi tineri de la 80 de studiouri de videochat vor fi chemaţi la sediul Parchetului General. Potrivit anchetatorilor, s-au înregistrat câştiguri de 300 milioane de dolari din videochat.

RomaniaTV.net
03 aug. 2015, 06:40
Audieri maraton în cel mai mare dosar de evaziune din VIDEOCHAT. Zeci de persoane aduse în faţa procurorilor

Procurorii i-au citat pe tineri ca martori, pentru a fi audiaţi şi a explica tot ce ştiu despre modul în care funcţioa sistemul prin care ei încasau şi 8.000 de dolari pe lună, spun surse judiciare. Banii ajungeau la zecile de tineri şi tinere care făceau videochat prin intermediul unei societăţi off-shore din Belize, numită Paxum.

Audierile vor fi efectuate în cadrul celui mai are dosar privind evaziune fiscală din videochat. În luna martie, procurorii au efectuat aproape 100 de percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov pentru destructurarea a patru grupări infracționale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip „videochat”. Potrivit unui comunicat al Poliţiei, la momentul respectiv a fost instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari americani, aflaţi în conturile bancare ale persoanelor bănuite. Poliţiştii au ridicat 200.000 de euro în urma perchezițiilor.