Augustin Hagiu, liderul Federaţiei Operatorilor de Transport, scandal cu Poliţia. A fost încătuşat în plină stradă

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), a fost încătușat în plină stradă de poliţişti, după ce o femeie a sesizat la 112 că acesta o înjură şi ameninţă, în urma unui conflict cauzat de o parcare necorespunzătoare.

12 iul. 2018, 10:21
Augustin Hagiu, liderul Federaţiei Operatorilor de Transport, scandal cu Poliţia. A fost încătuşat în plină stradă

Augustin Hagiu spune că a fost încătuşat după ce a vrut să sesizeze o amenințare și o tentativă de distrugere a mașinii sale. Potrivit unei relatări a evz.ro, polițiștii l-au luat la întrebări și i-au cerut să se legitimeze. Le-a spus să vină la el în casă sau să se le prezinte actele. Polițiștii i-au spus că îl duc la secție. Hagiu s-a îndreptat către autospeciala de poliție și a pus mâna pe mâner. Atunci, agenții l-au încătușat pe motiv că nu are voie să atingă mașina.

Augustin Hagiu a fost dus apoi la Secția 19. El spune că a fost ținta bătăii de joc a celor doi tineri agenți care i-au umblat în telefon, fără permisiunea lui și, la final, l-au scos din sediu, fără nicio explicație. A sunat avocata și a depus o plângere.

Poliția Capitalei precizează că a fost vorba despre o sesizare făcută la 112 iar o femeie susținea că a fost înjurată. Pe motiv că ar fi fost recalcitrant, Hagiu a fost amendat cu 300 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.