Augustin Lazăr declară că nu sunt indicii că Dan Condrea era filat

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat luni dimineața că nu sunt indicii că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi fost filat, deoarece nu era necesară o astfel de măsură.

23 mai 2016, 06:19
Augustin Lazăr declară că nu sunt indicii că Dan Condrea era filat

„Cu privire la procedeele tehnice de supraveghere, se știe foarte bine că ele nu sunt publice și faptul că un anumit procedeu tehnic a fost pus în aplicare la un anumit moment dat este făcut public de procurorul de caz atunci când apreciază el, respectiv cam la sfârșitul soluționării dosarului pentru a nu se impieta asupra mersului anchetei. Nu sunt indicii, vă spun eu că nu sunt indicii că au existat și nu era necesară o astfel de măsură”, a declarat Augustin Lazăr, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor dacă Dan Condrea a fost filat în momentul accidentului.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în judeţul Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca, au anunţat surse din rândul poliţiştilor, accidentul fiind semnalat în jurul orei 19.30. Maşina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au găsit o victimă desfigurată.

Dan Condrea a renunțat la SUV-ul pe care îl conducea de obicei și a început să conducă mașina în care era în momentul accidentului. În acte, acest automobil aparține tatălui omului de afaceri.

Luni dimineaţă, criminaliştii s-au întors la locul în care Dan Condrea, patronul Hexi Pharma a murit. Se ridică noi probe de acolo şi se fac cercetări. Între timp, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Cazul este cercetat de procurorii care fac cercetări în dosarul dezinfectanţilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Se aşteaptă ca anchetatorii să ajungă şi la locuinţa lui Dan Condrea. Acesta locuia separat de fosta soţie.