Augustin Zegrean, fostul şef al CCR: Lia Olguţa Vasilescu poate fi refuzată a doua oară de Iohannis

Publicat: Marţi, 20 Noiembrie 2018 19:39 // Actualizat: Marţi, 20 Noiembrie 2018 19:39 // Sursa: romaniatv.net

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a vorbit despre numirea în funcția de ministru a Liei Olguța Vasilescu, opțiunea PSD refuzată de către președintele Klaus Iohannis. Zegrean susține că situația Liei Olguța Vasilescu e dificilă din două motive.

Foto: AGERPRES

"Tot în articolul 85 alin. (2) spune despre remaniere sau de vacantare a funcției. Noi ne afăm la remnaiere. Președintele revocă și numește pe unii membri ai Guvernului la propunerea primului ministru. Deci primul ministru doar propune, iar președintele decide. Nu poate exista refuz la propunere de mai multe ori pentru că a intervenit Curtea Constituțională cu decizia din 2008, care spune că o singură dată poate să refuze și asta l-ar obliga pe primul ministru să se gândească bine de două ori înainte să propună o dată. În mod normal această situație de remaniere ar trebui discutată de cele două personaje implicate pentru că altfel mereu vom fi în situația aceasta de a ne întreba dacă poate sau nu președintele să refuze. 

Ori avem situația cu doamna Olguța Vasilescu. Ea a fost prima propunere pentru ministerul transporturilor, a fost refuzată, dar noi nu știm de ce a refuzat-o președintele. Faptul că a spus președintele că nu este potrivită nu-i un motiv. În spatele acestei nepotriviri există un dosar care spune de ce este nepotrivită.  Dacă a fost nepotrivită acolo, mă gândesc eu, o fi potrivită dinacoace? Problema care se pune este propunerea doamnei la ministerul dezvoltării este o a doua propunere?

Mai mult, postul de la Dezvoltare nu este vacant... Pentru că președintele a refuzat revocarea ministrului din funcție. Și atunci mă întreb: cum numești o altă persoană ministru pe un post care nu-i vacant? Sau o să pună doi la dezvoltare?”, a declarat fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, la postul de televiziune Digi24.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Zegrean CCR Lia Olguţa Vasilescu remaniere guvern
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 nov 11:07
Răspunde | Votează email -1 email
constantin
Domnule Zegrean observ ca de la un timp in ce a ce priveste viata politica dv interveniti cu diverse solutii care nu fac altceva sa irite o mare parte din populatie.Rugam tineti-va toate aceste recomandari pentru cercul restrans in care inca mai activati si lasati amestecul in problemele politice ale tarii,multumiti-va ca nu va deranjeaza nimeni pentru obladuirea oamenilor politici in speta [Basescu] cu hotararile bizare pe care le-ati luat
1
EUR
4.6605
RON
13 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H