Augustin Zegrean: Nu cred că se va ajunge să fie declarat conflict constituţional între preşedinte şi premier

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR), a declarat vineri, referitor la sesizarea lui Klaus Iohannis cu privire la conflictul cu premierul, că nu crede că se va ajunge să fie declarat conflict juridic de natură constituţională. Însă era ”normal” ca premierul să-l informeze pe şeful statului că pleacă în concediu, a precizat Augustin Zegrean. 

RomaniaTV.net
03 aug. 2018, 13:07
Augustin Zegrean: Nu cred că se va ajunge să fie declarat conflict constituţional între preşedinte şi premier

Augustin Zegrean a declarat, vineri, la Digi 24, comentând sesizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la un eventual conflict de interese cu premierul, că nu crede că este un subiect de drept constituţional.

”Eu nu pot să spun dacă este  sau nu conflict, asta or să spună judecătorii Curţii Constituţionale când vor judeca această solicitare. (…) Cineva trebuie să semneze actele în locul ei şi să intervină dacă este nevoie. Ar trebui să colaboreze şi să se anunţe unul pe altul. Normal era ca primul-ministru să-l informeze pe preşedinte. Nu este normal ca preşedintele să afle din presă că primul-ministru a plecat în concediu. Nu este în regulă”, a spus Augustin Zegrean.

Acesta a afirmat că, dacă CCR va stabili că a existat un conflict de interese, actele semnate de Paul Stănescu ar putea fi declarate nule.

”Eu nu cred că se va ajunge până acolo. Este un subiect de vacanţă, nu cred că este un subiect de drept constituţional acesta. Nu cred că se va ajunge să fie declarat conflict juridic de natură constituţională. La ce ar duce asta? La nimic”, a mai spus Zegrean care a precizat că acesta este rolul vicepremierului de a înlocui premierul când pleacă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre prim-ministru României şi Preşedintele României, şeful statului contestând desemnarea lui Paul Stănescu pentru conducerea operativă a Guvernului pe durata absenţei Vioricăi Dăncilă.

Curtea Constituţională (CCR) a stabilit pentru 14 august termenul de transmitere a punctelor de vedere de către părţi.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională privind concediul premierului Viorica Dăncilă. Ce termen a stabilit CCR