Augustin Zegrean: Prima mare realizare a fost ocuparea Daciei de către romani, a venit lumea civilizată peste noi

Actuala Constituție este foarte modernă, pentru că a permis aderarea României la NATO și UE, a declarat președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean. El consideră această Constituţie cea mai mare relizare de la Decebal încoace.

27 mai 2016, 13:55
Augustin Zegrean: Prima mare realizare a fost ocuparea Daciei de către romani, a venit lumea civilizată peste noi

„Am scris această Constituție și istoria ne-a confirmat că este o Constituție bună pentru că, sub această Constituție, România a aderat la NATO și UE. Aderarea României la UE o consider cea mai mare realizare a românilor de la Decebal încoace. Prima mare realizare a fost ocuparea Daciei de către romani, pentru că atunci a venit lumea civilizată peste noi și acum s-a întâmplat același lucru. Șansa noastră este aceasta: cu Europa înainte!”, a spus Zegrean.

În opinia președintelui CCR, Constituția din 1923 ar fi valabilă și astăzi pentru că ”spunea tot ce trebuia spus”, fiind cea care a stat la baza actualei Constituții adoptate în 1991.

Președintelui CCR, Augustin Zegrean, i s-a decernat vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, pentru promovarea universității sucevene pe plan național și internațional.

După festivitatea de decernare a acestui titlu, Zegrean a susținut o prelegere privind evoluția ideii de constituționalitate la români.

Citeşte şi: CCR îl dă în judecată pe jurnalistul Liviu Avram