AUR la CANOTAJ. Juniorii din echipajul de 4 rame, locul 1 la CM de la Rotterdam, cu un nou RECORD MONDIAL

Echipajul masculin de 4 rame (juniori), alcătuit din  Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Vasile Mihăiţă Ţigănescu şi Cristi Constantin Hîrgău, a cucerit medalia de aur,dumincă, la CM de juniori şi tineret, desfăşurat la Rotterdam.

28 aug. 2016, 18:19
AUR la CANOTAJ. Juniorii din echipajul de 4 rame, locul 1 la CM de la Rotterdam, cu un nou RECORD MONDIAL

Românii au trecut linia de sosire în 5:58,85, timp ce reprezintă un nou record mondial de juniori. Echipajul următor, cel al Marii Britanii, a trecut linia de sosire la cinci secunde. Treapta a treia a fost ocupată de Germania.

„Performanţele obţinute la nivel de juniori şi tineret, la toate discipline sportive, ne arată că avem viitor. Un viitor care poate fi frumos dacă aceşti copii vor crede în potenţialul lor. Aceasta este prima condiţie, ca ei să-şi dorească mai mult, să fie conştienţi că pot ajunge la Jocurile Olimpice. Iar noi trebuie să-i ajutăm, să găsim soluţiile cele mai bune pentru o reprezentare de succes în marile competiţii”, a scris cvintupla campioană olimpică la canotaj Elisabeta Lipă, ministul Tineretului şi Sportului.

Pe lângă aurul de la juniori, România a mai obţinut două medalii la tineret, argint la 4 rame – feminin, prin Alina Ligia Pop, Diana Mihai, Ana Maria Simion, Mădălina Hegheş şi bronz la dublu vâsle – feminin, prin Viviana Bejinariu şi Ioana Vrânceanu.