AURA ION, clipe cumplite în avionul groazei. Ultimele cuvinte ale studentei: „Radu…”

Aura Ion, studenta decedată după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, nu avea ce să caute în avion, spune doctorul Ionel Sinescu, medic la Spitalul Militar Carol Davila. Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, potrivit MApN.

31 ian. 2014, 05:41
AURA ION, clipe cumplite în avionul groazei. Ultimele cuvinte ale studentei: „Radu…”

AURA ION a mai fost constienta cinci ore, dupa momentul impactului, iar Catalin Pivniceru sustine ca tanara putea fi salvata, daca ranitii erau descoperiti mult mai repede. Pivniceru isi aminteste ca Radu Zamfir a incercat aproape o ora sa o resusciteze pe Aura Ion, dupa ce aceasta a intrat in stop cardio-respirator, iar tanara a murit cu numele doctorului pe buze.

Radu, nu pot respira! Radu, nu pot respira!” au fost ultimele cuvinte rostite de Aura Ion, conform medicului Catalin Pivniceru. De altfel, acesta din urma sustine ca, daca salvatorii mai intarziau doua ore, ceilalti pasageri ai avionului prabusit in Muntii Apuseni ar fi avut aceeasi soarta a regretatilor Adrian Iovan si Aura Ion.

„După accident am reuşit să o scoatem pe Aura din avion. Era inertă, nu îşi putea mişca mâinile şi picioarele şi spunea că nu poate respira. Nu pot să spun dacă putea să supravieţuiască sau nu pentru că ea era paralizată de la gât în jos. Aura a fost conştientă aproape cinci ore. După aceea a intrat în stop cardio-respirator. Dacă echipele ajungeau avea o şansă să treacă peste acel moment dificil pentru că doctorul Zamfir a resuscitat-o 40 de minute. Nu vă daţi seama că în fiecare seară aici la terapie intensivă când închid ochii îi văd chipul”, a declarat şi doctorul Sorin Ianceu, supravieţuitor al accidentului. 

AURA ION A MURIT DE FRIG

Aurelia Ion a fost înmormântată la Cimitirul Ghencea 3 Militar. Aura a fost înmormântată ca locotenent, cu onoruri militare, la o vârstă la care viaţa ei abia începea. Potrivit primelor informaţii, studenta ar fi murit din cauza traumatismelor suferite şi din cauza şocului hipotermic în care a intrat. Medicii care au ajuns primii la locul accidentului au spus că temperatura corpului ei ajunsese la 18 grade. 

Vineri, la o zi de la funeraliile fetei, fratele acesteia, Alexandru Ion, a explicat că, potrivit certificatului de înbălsămare, Aurelia a murit de frig. „Pe certificatul de îmbălsămare scrie că îngheţul a fost cauza decesului„, a declarat la România TV Alexandru Ion. 

CITEŞTE ŞI: Mărturisiri emoţionante despre Aurelia Ion. Diriginta ei vorbeşte pentru prima dată după tragedie

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, potrivit MApN.

Tatăl AUREI ION: „Aştept condamnări”

Tatăl Aurei Ion a făcut o declaraţie tulburătoare la o săptămână de la moartea fiicei sale în accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

„Am sperat că a murit după impact şi că nu s-a chinuit. Dar s-a chinuit copilul meu. Îmi imaginam copilul stând acolo, în zăpadă, în frig, tremurând, lacrimile pe obraz. Aşa ceva nu poţi să uiţi”, a mărturisit îndoliat tatăl Aurei Ion pentru Ştirile PRO TV.

Bărbatul a spus că a reuşit să vorbească cu doctoral Radu Zamfir, care le-a povestit despre ceea ce s-a petrecut în acele moment dramatice.

„Ne-a povestit cât a putut şi el, ne-a povestit cum au căzut, cum au scos-o afară, cum a vorbit cu ea. I-a spus că o doare în spate şi în coşul pieptului, a acoperit-o, vorbea inconştient, era şi el sărmanul disperat. Ceilalţi ţipau, Iovan şi tânărul de o seamă cu fetiţa mea”, a mai spus tatăl tinerei.

Acesta a spus că demisiile nu-l consolează şi că vrea ca cei vinovaţi de moartea în chinuri a fiicei sale să plătească.

„Am sperat că a murit după impact şi că nu s-a chinuit. Dar s-a chinuit copilul meu. Îmi imaginam copilul stând acolo, în zăpadă, în frig, tremurând, lacrimile pe obraz. Aşa ceva nu poţi să uiţi”, a mărturisit îndoliat tatăl Aurei Ion.

Studenta rezidentă Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa, în seara zilei de 20 ianuarie, în accidentul aviatic din Munţii Apuseni.