Aurescu: Votul de la Chişinău să fie confirmat prin formarea unui guvern care să continue integrarea europeană

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marţi, că este foarte important ca votul majoritar pro-european din Republica Moldova să fie confirmat prin formarea 'rapidă' la Chişinău a unui guvern care să continue procesul de integrare europeană.

09 dec. 2014, 11:36
Aurescu: Votul de la Chişinău să fie confirmat prin formarea unui guvern care să continue integrarea europeană

Este foarte important ca votul majoritar pro-european din Republica Moldova să fie confirmat prin formarea ‘rapidă’ la Chişinău a unui guvern care să continue procesul de integrare europeană, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

‘Am transmis acest mesaj că este foarte important ca votul majoritar pro-european, pentru că acesta este rezultatul alegerilor din Republica Moldova, să fie confirmat cu responsabilitate de către liderii politici pro-europeni de la Chişinău prin formarea rapidă a unui nou guvern care să continue procesul de integrare europeană şi, în acelaşi timp, procesul de reformă profundă de care este nevoie în continuare al statului moldovean’, a spus Aurescu la Europa FM.

Şeful diplomaţiei române şi-a exprimat convingerea că liderii partidelor pro-europene din Republica Moldova au înţeles foarte bine care este prioritatea momentului, anume ca formarea unui guvern pro-european ‘să se facă cât mai rapid pentru a nu permite eventuale perioade de vid de putere sau instabilitate’. Totodată, Bogdan Aurescu s-a arătat convins că procesul de negociere pentru formarea unui astfel de guvern se va finaliza, nu după foarte mult timp, cu ‘rezultate pozitive’.

Ministrul Afacerilor Externe a subliniat că rezultatul obţinut de pro-europeni în alegerile parlamentare de la Chişinău reprezintă ‘o majoritate’ care demonstrează că alegătorii din Republica Moldova văd în apropierea de Uniunea Europeană ‘un lucru pozitiv, indiferent de semnalele pe care le dau socialiştii, de exemplu, în Republica Moldova’.