Austeritate la Ministerul Sănătăţii. Eugen Nicolăescu şi-a renovat biroul „ultimul răcnet” VIDEO

Eugen Nicolăescu, ministru al Sănătăţii, a declarat, joi, că a primit o sponsorizare pentru a-şi renova biroul din minister, informează România TV. El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la sursa banilor cu care şi-ar fi mobilat biroul "ultimul răcnet".

21 mart. 2013, 11:42
Austeritate la Ministerul Sănătăţii. Eugen Nicolăescu şi-a renovat biroul „ultimul răcnet” VIDEO

Eugen Nicolăescu recunoaşte că şi-a amenajat biroul în stil modern, dar că banii i-a primit printr-o sponsorizare.

Întrebat cu ce bani şi-a renovat biroul, şi el şi secretarul de stat Raed Arafat, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Nu mi s-a părut ca este ultimul racnet. A da cu o bidinea, nu ştiu dacă e ultimul răcnet. Am avut o sponsorizare.”

La altă întrebare referitoare la faptul dacă Ministerul Sănătăţii poate primi sponsorizări, Nicolăescu a afirmat că sponsorizarea a primit-o el, personal.

La câteva ore, Nicolăescu a revenit cu precizări. „Eu nu am făcut decât să cumpăr prin sponsorizare de la un spital privat o masă şi 10 scaune. Şi i-am protejat atât de tare, încât le-am tăiat finanţările”, a spus ministrul Sănătăţii.

Ulterior, ministrul Sănătăţii i-a invitat pe jurnalişti să-i viziteze biroul în care era o masă mare, înconjurată de 12 scaune. Eugen Nicolăescu a precizat că foloseşte sala pentru a se întâlni cu ambasadorii şi cu delegaţiile mai restrânse numeric. 

Totodată, Nicolăescu a explicat şi cum a fost făcută sponsorizarea. A cerut ajutor de la un spital din Bucureşti care s-a arătat dispus să ofere mobilierul. „Le-am spus să încheiem procesul-verbal de sponsorizare pe numele meu, iar când plec de aici le dau masa şi scaunele înapoi (…) Nu am nimic de ascuns”, a spus ministrul.

CITEŞTE ŞI Nicolăescu: O armată de oameni taie frunza la câini şi cere şpagă în sistemul sanitar, în România