AUSTRALIAN OPEN: Horia Tecău, în sferturi la dublu

Dublul Horia Tecău / Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 6, a acces în sferturile de finală la Australian Open, după un meci spectaculos contra perechii Eric Butorac (SUA) / Sam Groth (Australia), scor 3-6, 7-5, 7-6(5) partidă care a durat 2 ore și 5 minute. Astfel, învingătorii și-au asigurat 360 de puncte și 65.000 de dolari australieni.

RomaniaTV.net
26 ian. 2015, 04:45
AUSTRALIAN OPEN: Horia Tecău, în sferturi la dublu

Horia Tecău se află pentru a șaptea oară la Australian Open, iar cel mai bun rezultat a fost reușit în 2012, când a ajuns până în semifinale, alături de suedezul Robert Lindstedt (au fost învinși de liderii mondiali, frații Bob și Mike Bryan). Constănțeanul de 30 de ani mai avea o singură calificare în „optimi” la Australian Open, la prima sa participare, în 2009, alături de Andrei Pavel, când au fost învinși de polonezii Mariusz Fyrstenberg și Marcin Matkowski, scor 2-6, 2-6.

Dublul româno-olandez a început anul la turneul de la Brisbane, unde a fost învins, în primul tur, de perechea Jamie Murray (Marea Britanie) / John Peers (Australia), scor 6-3, 6-4. Apoi au ajuns până în finala turneului de la Sydney, pe care au pierdut-o, însă, în fața perechii Rohan Bopanna (India) / Daniel Nestor (Canada), scor 6-4, 7-6(5).