AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams a câştigat turneul pentru a şasea oară. A învins-o în finală pe Şarapova

AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams a câştigat cu 6-3, 7-6 finala cu Maria Şarapova, din cadrul primului turneu de Grand Slam al anului. Americanca a câştigat astfel pentru a şasea oară turneul de la Melbourne trecându-şi totodată în palmares al 19-lea titlu de Grand Slam.

31 ian. 2015, 10:59
AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams a câştigat turneul pentru a şasea oară. A învins-o în finală pe Şarapova

AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams a câştigat pentru a şasea oară Internaţionalele de Tenis ale Australiei, după ce s-a impus şi la ediţiile din 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010. În finala de sâmbătă, de la Melbourne, Serena a învins-o cu 6-3, 7-6 pe a doua favorită a întrecerii, rusoiaca Maria Sharapova, la capătul unei partide care a durat o oră şi 51 de minute.

Citeşte şi AUSTRALIAN OPEN. Djokovic şi-a luat revanşa în faţa lui Wawrinka. Va juca finala, cu Andy Murray

Serena Williams şi Maria Sharapova au mai fost adversare de 18 ori, iar jucătoarea americană câştigase 16 din aceste confruntări. Sharapova s-a impus în faţa lui Williams doar de două ori, în 2004.

Serena Williams, în vârstă de 33 de ani, a câştigat al 19-lea titlu de Grand Slam şi le-a depăşit pe compatrioatele sale Martina Navratilova şi Chris Evert. Recordul de titluri de Grand Slam în era Open este deţinut de germanca Steffi Graf (22).