Austria prelungeşte suspendarea transportului feroviar între Salzburg şi graniţa cu Germania

Suspendarea serviciului de transport feroviar regulat pe o rută folosită de zeci de mii de migranți între Austria și Germania va fi extinsă până la 12 octombrie, a anunțat vineri compania feroviară austriacă OeBB, transmite Reuters.

02 oct. 2015, 16:13
Austria prelungeşte suspendarea transportului feroviar între Salzburg şi graniţa cu Germania

Germania și-a închis legătura feroviară cu orașul austriac Salzburg pe 15 septembrie, pentru a limita afluxul de migranți, deși mulți dintre aceștia au găsit alte căi de a ajunge pe teritoriul german. ”În urma instrucțiunilor din partea autorităților germane, traficul feroviar dinspre Germania spre Salzburg și în sens invers este oprit până cel puțin pe 12 octombrie”, se menționează într-un comunicat al OeBB. Alte trenuri către Germania dinspre Austria încă operează pe mai multe rute, sute de migranți ajungând zilnic în Germania în ultimele câteva săptămâni.

Citeşte şi Zeci de imigranţi au fost găsiţi ÎN VIAŢĂ, într-un camion frigorific, în Franţa

Numărul migranților sosiți în Germania în cursul lunii septembrie se cifrează între 270.000 și 280.000, depășind numărul înregistrat în întregul an 2014. ”Este o realitate că, potrivit datelor actuale, trebuie să plecăm de la principiul că în septembrie 2015 între 270.000 și 280.000 de refugiați au sosit în Germania. Este mai mult decât totalul pentru întregul an 2014”, a anunțat miercuri ministrul de interne bavarez, Joachim Herrmann, în fața parlamentului Bavariei, landul pe unde intră în Germania majoritatea migranților.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Căile ferate austriece au transportat peste 13.000 de imigranţi în Germania

Marți, guvernul de la Berlin a adoptat o serie de măsuri destinate să răspundă afluxului record de refugiați, printre care înăsprirea anumitor condiții de acordare a azilului și excluderea de la acest drept a cetățenilor statelor din Balcani. Printre măsurile aprobate se află construirea de noi centre de primire și facilitarea accesului la cursuri de limba germană. Se mai prevede ca, la sosirea lor în primele centre de primire din Germania, refugiaților să le fie acordate, ‘pe cât posibil’, ajutoare în natură în locul de bani lichizi. Măsurile adoptate de guvern urmează să fie examinate de Bundestag (camera inferioară a parlamentului german).