Autocar cu 40 de persoane şi 36 de autotrenuri, oprite la Hârşova din cauza zăpezii

Un autocar cu 40 de pasageri şi 36 de autotrenuri care urmau să ajungă la Tulcea au fost oprite, vineri seară, la Hârşova pentru că drumul este impracticabil, urmând ca persoanele respective să fie adăpostite peste noapte la Primăria Hârşova.

31 ian. 2014, 20:32
Autocar cu 40 de persoane şi 36 de autotrenuri, oprite la Hârşova din cauza zăpezii

Potrivit unui comunicat transmis vineri seară de Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa, un convoi de 36 TIR-uri şi un autocar cu 40 de persoane care urmau să ajungă la Tulcea au fost oprite la ieşirea din Hârşova întrucât nu se poate circula pe DN 22A. Toate persoanele care se află în TIR-uri şi autocar au fost îndrumate către Primăria Hîrşova pentru a fi adăpostite.

De asemenea, începând cu ora 18.00 Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi-a retras forţele şi mijloacele de dezăpezire care acţionau pe DJ 226 Corbu-Săcele întrucât viscolul este foarte puternic şi readuce pe carosabil toată zăpada degajată. În aceste condiţii, DJ 226 Corbu-Săcele a fost închis. Potrivit Mediafax, totodată, sunt închise din cauza zăpezii şi: DJ 223 Seimeni-Dunărea, DJ 222 Peştera – Pietreni, DJ 226 B Grădina – Pantelimon, DJ 392 Amzacea – Pecineaga, DJ 222F Gârliciu-Hotar Tulcea, DJ 225 Saraiu-Pantelimon, DJ 223 Cloşca –Saraiu, DJ 224 Crucea- Băltăgeşti, DJ 222 Râmnicu de Sus-Râmnicu de Jos.

PROGNOZA METEO pe trei zile: Frigul se mai înmoaie puţin, dar vântul continuă să bată cu putere

Vineri seară, sunt în continuare închise şi drumurile naţionale DN 22 Ovidiu- Mihai Viteazu, DN 22A Hârşova-Saraiu şi DN 3 Murfatlar-Ostrov, acţionându-se cu utilaje de deszăpezire, iar pe DN 2A Ovidiu – Mihail Kogălniceanu şi DN 38 Topraisar – Moviliţa se acţionează cu material antiderapant deoarece există tronsoane de drum cu polei acoperit cu zăpadă bătătorită.

Reprezentanţii Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă fac apel către locuitorii judeţului să nu plece din localităţile de domiciliu deoarece se circulă cu dificultate pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene, iar dacă sunt nevoiţi să pornească la drum şi au probleme să sune la 112.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei luni