Autorităţile americane au luat măsuri speciale în insula Guam de teama unui atac nord-coreean cu rachete

Autorităţile regionale au luat măsuri speciale pentru avertizarea populaţiei de pe Insula americană Guam, în contextul în care o rachetă lansată din Coreea de Nord ar ajunge în doar 14 minute pe acest teritoriu american situat în Oceanul Pacific.

RomaniaTV.net
10 aug. 2017, 19:35
Autorităţile americane au luat măsuri speciale în insula Guam de teama unui atac nord-coreean cu rachete

„În cazul în care Coreea de Nord ar lansa o rachetă spre Insula Guam, aceasta ar ajunge în 14 minute”, a declarat joi Jeann Gaminde, purtătorul de cuvânt al Departamentului regional pentru Securitate.

Jenna Gaminde a dat asigurări că locuitorii vor fi avertizaţi imediat.

„Instituţia noastră va fi înştiinţată imediat de armată şi va utiliza toate formele de comunicaţie pentru a transmite mesajul publicului. În cazul în care vor fi auzite sirenele, oamenii trebuie să urmărească imediat anunţurile făcute la radio şi televiziune”, a precizat Jenna Gaminde, citată de cotidianul Pacific Daily News.

După ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va reacţiona cu „foc şi furie” la „ameninţările Coreei de Nord”, regimul Kim Jong-Un a atras atenţia că analizează posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.