Autorităţile americane au prelungit cu 24 de ore INTERDICŢIA avioanelor de a zbura spre Tel Aviv

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) americane a extins miercuri cu 24 de ore interdicţia impusă avioanelor din Statele Unite de a zbura spre aeroportul internaţional israelian Ben Gurion din Tel Aviv, informează Reuters, citată de Agerpres.  

23 iul. 2014, 19:55
Autorităţile americane au prelungit cu 24 de ore INTERDICŢIA avioanelor de a zbura spre Tel Aviv

Un comunicat din partea agenţiei americane afirmă că interdicţia de zbor emisă iniţial marţi rămâne în vigoare până la evaluarea condiţiilor. FAA a interzis zborurile din SUA spre Tel Aviv după ce o rachetă a căzut în apropierea aeroportului.
   
Interdicţia FAA se aplică numai operatorilor din Statele Unite, cum ar fi Delta AirLines, American Airlines Group şi United Airlines.

Citeşte şi Soldatul israelian RĂPIT de gruparea teroristă Hamas este MORT. O parte din trupul lui se află la islamişti
   
În comunicat, FAA declară că lucrează cu guvernul israelian pentru a revizui noi informaţii şi ‘determina dacă riscurile potenţiale pentru aviaţia civilă din SUA sunt atenuate’.
   
La interdicţia de zbor impusă marţi transportatorilor din Statele Unite s-au alăturat repede companii aeriene non-americane. Măsura a fost luată după ce Hamas, gruparea palestiniană militantă ce controlează Fâşia Gaza, şi aliaţii ei au lansat mai multe rachete spre Israel.

Peste 50 de palestinieni au fost ucişi miercuri, în a 16-a zi a ofensivei militare israeliene contra Fâşiei Gaza, ridicând la mai mult de 680 bilanţul victimelor palestiniene, dintre care majoritatea civili, potrivit serviciilor de urgenţă locale, citate de AFP, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, 34 de israelieni au murit de la începutul conflictului la 8 iulie: 32 de soldaţi ucişi majoritatea în lupte în Gaza şi doi civili morţi în căderea de obuze în Israel trase din Gaza, potrivit armatei. Un lucrător thailandez a a murit de asemenea într-un tir de obuz palestinian. Mai mulţi copii figurează printre victimele raidurilor aeriene şi bombardamentelor de artilerie ce au vizat mai multe sectoare ale enclavei palestiniene.