Autorităţile australiene au reţinut şapte tineri suspectaţi că intenţionau să se alăture Statului Islamic

Autoritățile australiene au deținut șapte tineri în timp ce încercau să ajungă în Orientul Mijlociu, fiind suspectați că intenționau să se alăture organizației jihadiste Statul Islamic (SI), a anunțat premierului Tony Abbott, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
20 aug. 2015, 06:04
Autorităţile australiene au reţinut şapte tineri suspectaţi că intenţionau să se alăture Statului Islamic

„Am oprit la aeroport șapte tineri australieni care intenționau să ajungă în Orientul Mijlociu și se pare că doreau să se alăture grupurilor teroriste de acolo”, a declarat premieurl Abbott la Canberra.

Citeşte şi Liga Arabă cere de urgenţă o strategie pentru ajutor militar acordat Libiei în lupta cu Statul Islamic

Australia se află în stare de alertă pentru atacuri comise de musulmani radicalizați, între care militanți care revin din confruntările din Orientul Mijlociu. În plus față de încercările de a adopta măsuri de securitate împotriva atacurilor pe plan intern, oficialii australieni și-au intensificat eforturile de a-i împiedica pe cetățenii radicalizați să se alăture unor organizații precum Statul Islamic, potrivit Agerpres.

Abbott a afirmat în fața parlamentului că cel puțin 70 de australieni luptă în Irak și Siria, fiind sprijiniți de aproximativ 100 de ‘susținători’ din Australia.