Autorităţile bucureştene sunt pregătite pentru NINSORILE de săptămâna viitoare

În contextul în care meteorologii anunţă primii fulgi de zăpadă începând cu săptămâna viitoare în Bucureşti, autorităţile au convocat comandamentul de iarnă. Potrivit viceprimarului Marcel Nicolăescu, aproximativ 100 de utilaje au fost evaluate şi sunt pregătite să intervină pe străzile Capitalei.

23 nov. 2013, 15:49
Autorităţile bucureştene sunt pregătite pentru NINSORILE de săptămâna viitoare

„Primarul general a convocat din nou comandamentul de iarnă. Am făcut o evaluare a circa 100 de utilaje, toate se află în stare perfectă de funcţionare, toate cu pluguri şi cu material antiderapanat în aşa fel încât să rezolve problemele începând de marţi până miercuri”, a declarat Marcel Nicolăescu la România TV.

În noaptea de luni spre marţi, 25-26 noiembrie, temperatura minimă din Bucureşti va ajunge la -2 grade Celsius, iar precipitaţiile se vor transforma în ninsoare. Potrivit Accuweather, este posibil ca stratul de zăpadă să ajungă la 35-40 de centimetri.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA METEO pe trei zile: Ultima săptămână din noiembrie aduce frig şi ninsori

Fulgii de zăpadă vor continua să cadă şi marţi, când temperatura maximă va atinge doar 2 grade Celsius. Miercuri continuă să se răcească şi să ningă, temperatura maximă ajungând la doar 0 grade, iar cea minimă la -5 grade.

De joi va începe să se încălzească uşor, însă temperaturile peste noapte vor rămâne negativ