Autorităţile de la Dhaka nu au descoperit dovezi despre o eventuală legătură între autor şi militanţii din Bangladesh

Autoritățile de la Dhaka nu au descoperit nicio dovadă a legăturii între autorul atentatului de luni dintr-un tunel al metroului new-yorkez, Akayed Ullah, și militanți din Bangladesh, a anunțat miercuri șeful Diviziei antiterorism a poliției bengaleze, Monirul Islam, transmite Reuters.

13 dec. 2017, 09:59
Autorităţile de la Dhaka nu au descoperit dovezi despre o eventuală legătură între autor şi militanţii din Bangladesh

”Am strâns probe și informații de la membrii familiei sale: soția, socrul și soacra lui”, a declarat Monirul Islam într-un interviu acordat miercuri agenției britanice de știri.

”În Bangladesh noi nu am găsit vreo legătură și nu am putut-o identifica pe vreuna dintre cunoștințele sale care au fost sau sunt implicate în grupări teroriste”, a adăugat oficialul bengalez.

Autorul atentatului de luni dintr-un tunel al metroului new-yorkez, Akayed Ullah, originar din Bangladesh, a fost pus sub acuzare marți pentru amenințare teroristă, susținerea unui act de terorism și posesie de armă.

Akayed Ullah, în vârstă de 27 de ani, sosit în SUA în 2011, a fost arestat luni, imediat după explozia unui dispozitiv pe care îl purta fixat pe corp, într-un tunel care leagă Times Square de autogara Port Authority, un terminal de transport foarte frecventat la primele ore ale dimineții, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cine este autorul atentatului din New York

Dispozitivul, descris ca ‘rudimentar’, nu a explodat decât parțial, ceea ce explică de ce, în afara lui Ullah, au mai fost rănite doar trei persoane, toate ușor. Atentatorul a fost spitalizat cu răni și arsuri la mâini și abdomen.

Mai multe publicații americane, printre care The New York Times, au indicat că Akayed Ullah a declarat poliției că a fost inspirat de gruparea teroristă Statul Islamic.

Akayed Ullah trăia alături de mama, sora și doi frați ai săi în Brooklyn și deținea un permis de ședere în SUA, a precizat consulul general al Bangladeshului la New York, Shameem Ahsan.