Tânărul rătăcit într-o zonă împădurită din Bacău, găsit în apropierea unei mănăstiri UPDATE

Un tânăr rătăcit într-o zonă împădurită de la limita judeţelor Bacău şi Vrancea a fost căutat marţi seară, de mai multe echipaje de pompieri şi jandarmi. Acesta a fost găsit în apropierea unei mănăstiri din judeţul Vrancea.

RomaniaTV.net
04 iul. 2017, 18:17
Tânărul rătăcit într-o zonă împădurită din Bacău, găsit în apropierea unei mănăstiri UPDATE

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, tânărul a fost găsit în zona Mănăstirii Muşunoaiele, din judeţul Vrancea, în urma localizării telefonului de pe care sunase şi solicitase ajutor. Echipele de căutare i-au solicitat gălăţeanului de 24 de ani să nu plece din zona unde se afla pentru a putea fi identificat.

Tânărul a povestit că, în cursul dimineţii de marţi, a ajuns din Galaţi în oraşul vrâncean Panciu, unde urma să se angajeze la o stână. Întrucât nu i-au convenit condiţiile, a plecat pe jos spre casă, însă, în jurul prânzului, a ajuns la Mănăstirea Moşinoaia, de la graniţa cu judeţul Bacău, unde a cerut o cană cu apă la un călugăr. Ulterior, şi-a reluat drumul, însă în scurt timp a realizat că s-a rătăcit, sunând la numărul de urgenţă 112 şi solicitând sprijin.

Patru echipaje de pompieri şi unul de jandarmi din judeţul Bacău participă la căutarea tânărului de 24 de ani, care s-a rătăcit într-o zonă împădurită din regiunea submontană a localităţii băcăuane Pralea, de la graniţa cu judeţul Vrancea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, accesul către zona unde se bănuieşte că s-ar afla bărbatul rătăcit este foarte greoi, din cauza configuraţiei terenului şi a vegetaţiei. Echipele de căutare folosesc şi un ATV adaptat pentru astfel de misiuni.

„În momentul de faţă, avem o oarecare certitudine unde s-ar aflat persoana căutată, în condiţiile în care s-a făcut o localizare din dispecerat a telefonului de pe care a venit apelul la numărul de urgenţă 112. Însă, în zona respectivă semnalul pe telefonia mobilă este foarte slab şi nu prea se poate comunica”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.