Autorităţile din Belgrad au instalat un Pom de Crăciun de 83.000 de euro. Locuitorii s-au înfuriat pe Primar

Un pom de Crăciun, artificial şi uraş, instalat în centrul Belgradului şi pentru care s-au cheltuit 83.000 de euro din banii publici a suscitat furia şi ironiile locuitorilor capitalei, obligându-l pe primar să recurgă la anularea contractului.

24 dec. 2017, 10:24
Autorităţile din Belgrad au instalat un Pom de Crăciun de 83.000 de euro. Locuitorii s-au înfuriat pe Primar

Bradul artificial, înalt de 18 metri şi decorat cu 200 de globuri roşii, a fost instalat pe principalul bulevard comercial al capitalei, Knez Mihailova.

Preţul său a fost dezvăluit de site-ul de investigaţii Pistaljka.rs (‘Fluierul’), potrivit căruia contractul ar fi fost semnat cu trei zile după instalarea sa. Primarul Belgradului, Sinisa Mali (SNS, conservator), care s-a declarat „surprins” de sumă, a anunţat anularea contractului.

Opoziţia democrată a ironizat bradul de plastic, invitându-i pe belgrădeni să lase la poalele sale urări pentru cadouri în valoare de 83.000 de euro, potrivit Agerpres.

„O pelerină de ploaie, măsura XL, pentru câinele meu”, scrie pe unul dintre ele. „Vreau o diplomă”, cere un altul, făcând aluzie la corupţia care domneşte în învăţământul superior.

Firma sârbă care a instalat bradul a acceptat să anuleze contractul, dar a precizat că va lăsa pomul acolo unde este instalat, în calitate de ornament principal la decoraţiunile de sfârşit de an.

Iluminaţiile sunt un alt subiect de comentarii ale belgrădenilor: acestea unt instalate la sfârşitul lunii octombrie şi nu sunt demontate decât la începerea primăverii.