Autorităţile din Constanţa avertizează: Numărul traficanţilor şi consumatorilor de droguri a crescut pe litoral

Numărul infracţiunilor comise în această vară pe litoral a scăzut cu aproape 20 la sută faţă de anul trecut, în timp ce numărul faptelor de trafic şi consum de droguri a crescut cu 84 la sută. Cele mai multe asemenea fapte au fost depistate de jandarmi în Mamaia, Vama Veche şi Costineşt, au anunţat, miercuri, autorităţile din Constanţa.

27 sept. 2017, 15:38
Autorităţile din Constanţa avertizează: Numărul traficanţilor şi consumatorilor de droguri a crescut pe litoral

Şeful Poliţiei Judeţene (PJ) Constanţa, Constantin Dancu, a afirmat, miercuri, în cadrul Colegiului Prefectural, că în acest sezon estival au fost înregistrate aproape 400 de infracţiuni, cu 18 la sută mai puţine decât anul trecut.

„În perioada sezonului estival au fost înregistrate aproximativ 375 de infracţiuni. Am avut o scădere de aproximativ 18% comparativ cu anul 2016. Aceste infracţiuni au fost defalcate astfel: aproximativ 104 furturi din auto, şi aici s-au înregistrat scăderi, de aproximativ 19%, 61 furturi de pe plajă, o scădere de aproximativ 33%, 15 furturi din genţi, buzunare, poşete, o scădere de 28%, patru furturi din cort reprezentând o scădere 33%”, a afirmat şeful PJ Constanţa.

El a mai spus că în timpul sezonului estival media zilnică de turişti a fost de 143.000.

„Comparativ cu anul 2016 am avut o creştere de aproximativ 5%, maximul turiştilor s-a înregistrat în data de 13 august, când au fost aproximativ 270.000 de turişti”, a afirmat Constantin Dancu.

Tot în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, Daniel Ferecz, a spus că din cele 108 infracţiuni constatate în mod independent de patrulele de jandarmi, 81 au fost legate de traficul şi consumul de droguri.

„Un număr de 81 de fapte penale, din cele 108, au fost constatate pe linia traficului şi consumului de droguri de risc şi etnobotanice, faţă de 44 de fapte constatate în aceeaşi perioadă a anului 2016, având aici o creştere de 84%. Au fost depistaţi majoritatea dealerilor sau consumatorilor în Mamaia, Vama Veche şi Costineşti”, a declarat şeful Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa.

El a mai afirmat că jandarmii au aplicat în această vară aproape 4.200 de sancţiuni contravenţionale, faţă de 1.676 în 2016, creşterea fiind de 320 %. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru comerţul ilicit stradal.