Autorităţile medicale în alertă. A fost descoperit al doilea caz de hepatita E la om, transmis de la animale

O femeie din Hong Kong a contractat boala în același district unde trăia primul pacient, diagnosticat în urmă cu mai puţin de două luni, astfel încât autoritățile au crescut măsurile de exterminatre a rozătoarelor.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 16:47
Autorităţile medicale în alertă. A fost descoperit al doilea caz de hepatita E la om, transmis de la animale

O femeie de 70 de ani este a doua persoană infectată cu hepatita E, mai bine cunoscută sub numele de hepatita șobolanilor. Cazul a fost descoperit în Hong Kong şi deși femeia a negat că ar fi fost în contact cu rozătoarele, autoritățile au sporit măsurile de curățenie, deoarece acest caz a fost descopeit la doar câțiva kilometri de locul unde a fost înregistrat primul, confirmat la sfârşitul lunii septembrie.

Pacienta a prezentat simptome cum ar fi dureri abdominale, pierderea poftei de mâncare și stare de rău, fiind spitalizată. Analizele de sânge de la spitalul Kwong Wah au arătat că femeia a fost infectată cu hepatita E.

Un bărbat de 56 de ani din Hong Kong a dezvoltat primul caz de hepatită E. Până acum nu au mai existat dovezi că acest virus se poate transmite și la oameni. Era cunoscut însă faptul că hepatita E poate fi răspândită prin apa contaminată. Medicii au descoperit cazul fără precedent după ce câteva teste imagistice au evidențiat funcționarea anormală a ficatului, după ce bărbatul a suferit o operație de transplant de ficat.

Mai multe cercetări au dezvăluit că pacientul era infectat cu o tulpină „foarte diferită” a hepatitei care poate fi prezentă și la oameni. „Suntem de părere că mâncarea a fost infectată de un șobolan contaminat„, transmit medicii. Simptomele hepatitei E includ icter, oboseală, febră, greață, vomă și durere abdominală.

Medicii spune că recuperarea bărbatului decurge normal.

Majoritatea oamenilor se recuperează cu ușurință după această boală, însă pentru cei cu deficiențe imunitare sau femei însărcinate poate fi fatal.

Nu e deloc neobișnuit ca bolile să fie transmise de la animale la oameni. De-a lungul timpului, mai mult de 60% dintre infecțiile pe care oameni la dezvoltă au apărut inițial la animale.