Autorităţile ucrainene INSPECTEAZĂ CONVOIUL UMANITAR venit din Rusia

Grănicerii şi vameşii ucraineni au început joi inspectarea primelor camioane din convoiul umanitar rus blocat de mai mult de o săptămână la frontiera ruso-ucraineană, relatează AFP, citată de Agerpres.

21 aug. 2014, 15:36
Autorităţile ucrainene INSPECTEAZĂ CONVOIUL UMANITAR venit din Rusia

Autorităţile ucrainene au început inspectarea convoiului umanitar rus. După finalizarea verificărilor, cele aproape 300 de camioane care transportă 1.800 de tone de ajutoare umanitare destinate populaţiei din zona de conflict din estul Ucrainei vor ajunge în regiunea separatistă Lugansk, unde produsele vor fi distribuite mai departe de Crucea Roşie.

Inspectarea camioanelor se desfăşoară în partea rusă a graniţei, la punctul de frontieră Doneţk, întrucât partea ucraineană a frontierei este controlată de insurgenţii rusofoni, potrivit Agerpres.

Citeşte şi O treime din ajutorul umanitar al lui Putin constă în apă şi sare

Autorităţile ucrainene se tem că separatiştii ar intenţiona să profite de prezenţa acestui convoi pentru a lansa acţiuni provocatoare menite să justifice o intervenţie militară a Rusiei. În consecinţă, guvernul de la Kiev a avertizat că va accepta deplasarea convoiului în zonele de pe teritoriul ucrainean controlate de rebeli numai dacă va primi garanţii cu privire la securitatea acestui transport.