Autorul atacului armat din Texas a fost internat în trecut într-un centru de psihiatrie

Bărbatul care a ucis duminică 26 de oameni într-o biserică din Texas, Devin Kelley, a fost internat într-o clinică de psihiatrie în perioada în care era militar, după ce a amenințat că îi va ucide pe superiorii săi, au informat marți media americane, scrie AFP.

RomaniaTV.net
08 nov. 2017, 03:58
Autorul atacului armat din Texas a fost internat în trecut într-un centru de psihiatrie

Devin Patrick Kelley, autorul atacului din Texas, în urma căruia au murit 26 de persoane, a fost internat în urmă cu cinci ani într-o clinică de psihiatrie, după ce i-a ameninţat cu moartea pe superiorii săi din cadrul Forţelor Aeriene americane, relatează CNN.

În 2012, Kelley a fost internat într-o clinică de psihiatrie, după ce îşi ameninţase cu moartea superiorii din cadrul Forţelor Aeriene americane. După internare, Kelley, caporal la acea dată, a reuşit să evadeze din centrul de psihiatrie.

Autorul masacrului din Texas, Devin Patrick Kelley, 26 de ani, a fost demis din Forţele Aeriene ale SUA după ce şi-a abuzat familia

Într-un raport al Poliţiei întocmit în momentul evadării lui Kelley din centrul psihiatric, un martor a relatat că acesta ”suferea de probleme psihiatrice şi intenţiona să fugă din respectiva clinică”.

Anterior plasării sale în centrul de psihiatrie, Kelley fusese acuzat că a comis acte violente împotriva soţiei şi a fiului său vitreg. Apoi, dosarul său a fost trimis la curtea marţială, iar caporalul a fost condamnat la un an de închisoare. În plus, acesta a fost exclus din rândurile Forţelor Aeriene din SUA.

Duminică, fostul caporal a deschis focul asupra oamenilor aflaţi într-o biserică din Sutherland Springs, iar un urma acestui atac 26 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 20 au fost răniţi.