Autorul atacului de la Londra a fost IDENTIFICAT. Cine este bărbatul de 52 de ani care a ucis 4 oameni şi a rănit alţi 40

Presupusul autor al atacului de la Londra a fost identificat drept Khalid Masood, a anunţat Scotland Yard, joi, la o zi după incidentul de la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, soldat cu cinci morţi şi 40 de răniţi.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 16:15
Autorul atacului de la Londra a fost IDENTIFICAT. Cine este bărbatul de 52 de ani care a ucis 4 oameni şi a rănit alţi 40

Bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei se numeşte Khalid Masood (52 ani), un islamist care a fost la un moment dat în atenţia serviciilor secrete, a anunţat joi după-amiază Poliţia metropolitană. Masood, care a fost ucis de poliţişti după atac, avea 52 de ani şi s-a născut în Kent, dar după toate informaţiile locuia în West Midlands.

Poliţia spune că serviciile secrete nu au avut informaţii despre o posibilă intenţie a lui Masood de a pune la cale un atac. Bărbatul a mai avut probleme cu legea şi a mai fost condamat, prima oară în noiembrie 1983, pentru distrugere, şi ultima oară în decembrie 2003, pentru posesie de armă albă. Printre infracţiunile comise în trecut de Masood se numără şi vătămare corporală sau perturbarea ordinii publice.

Potrivit poliţiei, nu a fost niciodată în atenţia autorităţilor pentru infracţiuni legate de terorism.

Miercuri seara, la câteva ore de la atac, Channel 4 anunţa că autorul ar fi fost identificat drept Abu Izzadeen, un predicator care avea un discurs de ură faţă de Marea Britanie. Ulterior informaţia a fost infirmată, întrucât bărbatul despre care s-a vorbit se află în închisoare şi, prin urmare, nu ar fi avut cum să comită atacul.