Autospeciala de ridicări auto a Primăriei Bistriţa, cumpărată cu 100.000 euro, în urmă cu trei ani, nefolosită nici măcar o dată

Autospeciala de ridicări auto a Primăriei Bistriţa, cumpărată în urmă cu trei ani, cu 100.000 de euro, nu a fost folosită nici măcar o zi pentru a ridica maşinile parcate ilegal în oraş. Autorităţile nu au personal şi spaţii pentru maşinile care ar urma să fie ridicate.

23 nov. 2017, 12:53
Autospeciala de ridicări auto a Primăriei Bistriţa, cumpărată cu 100.000 euro, în urmă cu trei ani, nefolosită nici măcar o dată

Primăria Bistriţa a achiziţionat în urmă cu trei ani, cu 100.000 de euro, o autospecială multifuncţională, cu macara, pentru a ridica maşinile parcate ilegal pe domeniul public.

Autospeciala a fost livrată cu doar câteva zile înainte ca activitatea de ridicare a maşinilor de pe domeniul public să fie declarată ilegală de către Curtea Constituţională. Deşi între timp ridicarea maşinilor a redevenit legală, autorităţile din Bistriţa nu au luat nicio măsură pentru a folosi autospeciala cumpărată cu bani din bugetul local.

Poliţia Rutieră a solicitat de mai multe ori municipalităţii să reia activitatea de ridicare a maşinilor pentru decongestionarea traficului din oraş, însă Primăria Bistriţa motivează că nu are personal şi nici spaţiu de depozitare a autoturismelor ridicate de pe domeniul public şi a amânat luarea unei decizii legate de ridicarea maşinilor.

„Este absolut legal să se ridice maşinile de pe domeniul public. Am ridicat problema la Poliţia locală şi la Primărie, am cerut de mai multe ori să se reia această activitate, dar ni s-a trasmis că deocamdată nu pot face nimic în sensul acesta, deşi au maşina de ridicări. Au motivat că nu au spaţiu de depozitare a maşinilor ridicate şi personal calificat să facă această activitate”, a declarat, pentru activitatea de ridicarea maşinilor de pe domeniul public, şeful Serviciului Rutier Bistriţa, comisar Claudiu Prodan.

Reprezentanţii Primăriei Bistriţa susţin că autospeciala este perfect funcţională şi că ar putea oricând să fie folosită pentru ridicarea autoturismelor parcate în oraş, însă toate angajările sunt blocate, aşa că nu au bază legală pentru a angaja persoane care să folosească maşina.

„Trebuie creat un serviciu care să se ocupe de această activitate. Noi, ca poliţie locală, avem personal care să lucreze pe autospeciala cu pricina, care să constate ce maşini trebuie ridicate, însă trebuie mai mult personal. Trebuie personal angajat care să opereze maşina, cu atestat de macaragiu, personal care să preia autoturismele ridicate, să încaseze taxele. Pentru asta trebuie creat un serviciu nou, dar deocamdată toate posturile sunt blocate şi nu se pot face angajări” a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, şeful Poliţiei Locale Bistriţa, Florin Frandeş.

În tot acest timp, autospeciala de ridicări auto, destinată Poliţiei Locale Bistriţa, este folosită pentru diverse alte activităţi, cum ar fi, de exemplu, transportul şi montarea unor stâlpi de mari dimensiuni care să susţină o cupolă luminoasă pe care Primăria Bistriţa a achiziţionat-o anul acesta pentru completarea iluminatului festiv de sărbători.